Blåsor i takpappen

Vi har ett par tak där det är lagt Top & Base KL för drygt 10 år sedan, och det har uppstått ett antal blåsor av varierande storlek i ytpappen. Är detta normalt?

Kommentarer

 • Hej Kim

  Ja, det kan uppstå om det har stängts in fukt vid installationen av tätskiktet. Då kan man få gasblåsor med tiden. Normalt sett klarar tätskiktet detta också.

  Men du har kanske bilder på det som du kan sända över så vi kan titta på det?
  Lösningen är ju annars att skära upp dom och svetsa en lapp över.
  Tobias Teknisk säljare
 • Hej Tobias,
  I mina ögon är detta en risk för framtida inläckage, dels genom att man trampar på dem vid servicebesök på taken eller skottar snö, dels att de spricker med tiden. Skickar med två bilder som visar ett par av blåsorna, dock inte de största. Notera också placeringen av luftaren mitt i ränndalen.

 • Hej igen

  En konstig blåsa, ser inte ut som en gasblåsa heller.
  Vet faktiskt inte vad det kan bero på, kanske isoleringen har rest sig under. Att de spricker är en liten risk för tätskiktet klarar av det, men som du skriver. Risken för mekanisk åverkan är större.

  Vad det gäller luftaren så upphör man aldrig att förvånas. Det är ju dock en projekteringsmiss. Takläggaren bestämmer inte placering av dessa eller brunnar utan täcker in det som är. Men jag kan gissa de suckade högt när de la taket.
  Tobias Teknisk säljare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.