Läggning på gammalt papptak?

Kan man lägga ny takpapp ovanpå det gamla?

Kommentarer

 • Hej

  Ja, det går bra förutsatt att det är tätt och att underliggande konstruktion är i bra skick, så att man inte bygger in ett redan befintligt problem. Finns det blåsor i taket ska dessa skäras upp med ett kryss, och spikas ner (enklare om man värmer pappen med en varmluftspistol).  Är du osäker på om den gamla pappen fungerar som underlag är vår rekommendation att du river bort den och börjar om från början. Du får då ett utmärkt tillfälle att kontrollera råspontens skick. Plåtar bör bytas ut för att få samma livslängd som takpappen. Plåtytor som ska ansluta mot den nya pappen ska vara rengjorda och behandlade med Icoflux Primer.

  Med vänlig hälsning
  Hans
 • Hej, Jag har några frågor ang. papptak på en skolan som eventuellt kommer att bytas ut mot ett nytt. Jag undrar om det ät möjligt att lägga det nya papptaket ovanpå det befintliga taket, eller om det befintliga taket måste tas bort innan det nya läggs. dessutom undrar jag om det är möjligt att lägga en gummiduk ovanpå det befintliga papptaket. Jag har bifogat en skärmbild för att visa takets nuvarande skick. Skulle du kunna ge mig lite råd kring detta. : ) Med vänlig hälsning// Phanyod Jantarang


  Phanyod Jantarang
 • Hej,
  Vad jag kan se på bilderna är den övre bilden ett pvc duk tak och den undre ett papptak.
  Lägga ett nytt papptak över det gamla papptaket är inget problem utan att riva av det du kan även lägga en pvc duk på det med en migreringspärr i mellan (fiberduk).Om du ska lägga papp på det befintliga pvc taket skulle jag rekommendera att lägga en 20mm takboard och sedan ett lager takpapp. pvc duken behöver snittas upp men inte rivs bort helt.
  Albin Teknisk säljare
 • Hej. Ska eventuellt lägga nytt papptak på en mindre industrifastighet. Det gamla papptaken är lagt på isolering. Taket har ca 6 grader lutning med sarger och invändiga takavlopp. Tänker lägga helklistrat. Hur gör man i s f med skruvning? Räcker det att fästa i bef papp eller måste man ta sig ända ned till bärplåten etc. Tacksam för lite råd kring detta i ett inledande skede.

  Vänliga hälsningar/ Jörgen
  Jörgen
 • Hej Jörgen,
  Det finns 2 olika varianter att göra.
  Skarvsvetsning med mekanisk infästning.
  Skarv och strängsvetsning betyder att du svetsar det nya tätskiktet mot det gamla och då använder man inga skruv. 50% av rullen ska vara svetsad mot den gamla ytan.

  Albin Teknisk säljare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.