Terassbrunn-TG

Vi har i uppdrag att avvattna ett gårdsbjälklag via 20 st lågpunkter. Bjälklaget är ca 460mm tjockt samt att vi har ca 700mm markyta för växtlighet och och gångstråk av betongplattor och stenmjöl. Vad behöver vi bestycka brunnarna med för lyckat beställning, montage och funktion. Kan brunnarna förberedas för värmekabel?
Allan Niittymäki Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Allan

  För själva brunnen som ska gjutas in så behöver du:
  - TG-brunn med gängat utlopp, artnr 430349
  - Intäckningskrage, artnr 9217
  - Tätningsring, artnr 430504
  - Förlängningsrör, artnr 430480
  - Renssil, artnr 430690
  Tappstycket är 300 mm så du behöver ett förlängningsrör så det blir 600 mm.
  Då klarar du bjälklaget som var 460 mm

  Sedan har vi påbyggnadssatser men eftersom det är så många brunnar så vill jag föreslå en annan lösning. Att du tar de fasta inre förhöjningsringarna vi har och svetsar ihop dom hos en smed. Det går att svetsa i rödgods med TIG-svets.

  Då behöver du:
  Inre förhöjningsring 300 mm x 2 st, artnr 430636
  Inre förhöjningsring 150 mm, artnr 430633
  Körbar plansil, artnr 430702

  Genom att svetsa ihop 2 st. 300 mm med 1 st. 150 mm så får du 750 mm höjd. Sedan kan denna kapas i nederkant för att få exakt höjd. Med markbädd kan det ju skilja lite. Att tänka på också är att på varje förhöjningsring sitter det ett öra i toppen för att kunna skruva fast plansilen. Kapa av det örat så det bara är ett öra kvar på den förhöjningsring som sitter överst i konstruktionen. Annars får man inte upp renssilen från brunnen. Därav samma anledning man kapar förhöjningsringen i botten när man justerar höjd. Annars kapar man bort örat och har inget att skruva plansilen i sen.

  Vad det gäller värme så har vi inget förberett men det går ju utmärkt att tejpa fast en värmekabel på insidan eller utsidan av brunnen innan man gjuter in den i bjälklaget.

  TG-brunn
  Förlängningsrör
  Tillbehör
  Tobias Seniortekniker

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.