Papp på plåt

Kan man lägga en papp ovan på en falsad planplåt, fabriksbehandlad yta, som akut åtgärd eller permanent lösning vid reparation. Vilken papp och vilket utförande är då lämpligt?

Kommentarer

 • Hej Martina

  Man kan inte lägga den direkt på men man kan lägga boardskivor av stenull emellan falsarna och sen montera tätskiktet uppe på.
  Tobias Teknisk säljare
 • Jag har sett en lagning ovan en plats där det förekommer läckage, fortsatta läckage, men det är en trolig tillfällig lagning som inte blivit hanterad. syns mitt på bilden. Kan man rekomendera denna typ av lagning endast tillfälligt?

 • Hej igen

  Har du hål i plåten på en slät yta så visst kan du prima plåten och svetsa en lapp över så håller det ett tag. Men som de har gjort på denna bilden. Bitumentätskikt är grova material och ingen folie.Vi behöver ett slätt underlag. Du ser ju själv hur det har öppnat upp sig.


  Men som jag föreslog innan är inte en särskilt dyrare lösning och framför allt väldigt enkelt. Board mellan falsarna och så kan vi täcka hela ytan sen och få det tätt. Alternativt att man river av plåten så får man ju det också slätt.

  Tobias Teknisk säljare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.