Shingel

Hej!

Funderar på er Plano Pro, men blev lite orolig då jag såg att den har klisterremsan på plattan man redan lagt. Skall täcka taket på bilden. Då det är brant får jag bygga en plattform som hänger i de vågräta reglarna, och dessa tas sedan bort succesivt när jag jobbar mig uppåt. Jag kommer inte heller att hinna göra allt på en gång. Är därför orolig att det kommer skit på klisterremsan när jag skruvar bort reglarna över den, och också för att klisterremsan blir förstörd om jag tar uppehåll några dagar i arbetet. Går det att använda er shingel under dessa förutsättningar?
Tack på förhand!
/Patrik


Patrik Nordbeck

Kommentarer

 • Hej Patrik
  Klistret på plattan är täckt med en mycket tunn plastfilm som med tiden blir "genomvulkad" av klistret. Så i början blir det plastfilm mot plasatfilm. Denna plast kan du torka ren från smuts och pollen om du gör ett uppehåll. Tänk på att du lägger nerifrån och upp så gör du ett uppehåll så blit det en motfallsskarv där vatten kan rinna in vid regn.
  Lite orolig för nocken som blir väldigt spetsig. Jag rekommenderar en plåt över nocken. Risken om du använder vår nockplattor är att dom bryts sönder.
  Roger Tekniker
 • Tack för snabbt svar!

  Då tolkar jag det som att det inte blir mer problem med era plattor än med andra tillverkares.

  Tack också för tipset med plåt i nocken, det underlättar när jag gjort ena sidan, då jag kan lägga plåten löst över som skydd. Hur bred tycker du denna plåt skall vara, hur långt skall den gå ner på varje sida? Hur breda är era nockplattor (när man alltså brutit fotplattan så den blivit nockplattor)?

  /Patrik
  Patrik Nordbeck
 • Hej Patrik
  Precis. Det blir inte mer problem med våra.
  Nockplattorna täcker 150 mm på var sida.
  Plåten bör täck minst lika mycket eller mer om det inte ser för konstigt ut. Takfallet är långt (nock/takfot) så man kan nog ta i med plåtens bredd utan att det ser konstigt ut.
  Roger Tekniker

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.