Till senaste kommentaren

Sprickor i Icopal mon 501 PR efter 9 år.

Har en hel del ganska djupa sprickor ner i Icopalen, ser ut som ett antal mm djupa och liknar torrsprickor, men är faktiskt rätt djupa. Dessa återfinns bara på en viss del av taket. 5-8m2 av totalt 27m2. Det finns även ställen där det ser ut som det kommit upp tjära, som blödande asfalt. Gick upp i strumpor nu på dagen och det är varmt nog att man inte kan stå på det i strumpor ens. Vad skall jag göra med detta? Skall det redan behöva läggas om? Finns det något jag kan göra tills takläggarna är tillbaks från semestern? Trodde att det normalt klarar 20-30 år.

Henrik

Kommentarer

 • Hej.
  Jag utgår från att taket fortfarande är tätt och det skall det vara i många år framöver. Om det är så behöver inget göras innan en takläggare kan titta på taket för att bedöma status.
  Johan Seniortekniker
 • Vet ej om det är tätt. Tror det bara ligger ett lager icopal uppe på en gammal gummiduk som läckte. Men rekommendationen är att låta takläggaren titta på det?

  Kan man lägga ett lager till uppe på eller bör det gamla tas bort innan? Går det lägga bara en remsa där det är dåligt?
  Henrik
 • Ja min rekommendation är att låta takläggaren titta på taket till att börja med. Om det behövs kan man lägga nytt på befintligt och även bara på delar av ytan.
  Johan Seniortekniker
 • Har försökt få kontakt med dem här I jönköping men inget svar. Är detta något man kan göra själv eller finns det andra än just takringen?
  Henrik
 • Hej Henrik

  Skicka ditt mobilnummer och mejl på seteknik@bmigroup.com så ska jag ta kontakt med dom och se till att dom återkommer till dig.
  Så löser vi detta.
  Tobias Teknisk säljare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.