Undertak av pärt

Hej,ska byta tak och har ett undertak av pärt som jag tänkte ta bort och läkta upp under med cc600.Och sätta på divoroll prima och sedan ströläkt och bärläkt. Frågan är hur tjock måste läkten vara under duken för att den ska räknas som frihängande? och kan man ha cc600 under eller måste det vara cc1200. Finns det något min mått mellan över och under duk så man vet vilken läkt man minst behöver ha?. Vill helst undvika att behöva ha 45x70 eller kan man ha 28x70? Ytter taket blir sedan jönåker elegant  

stefan

Kommentarer

 • Hej Stefan!

  Lite osäker här, du ska montera bort pärten och ersätta den med?
  Håkan Tekniker
 • Hej tänkte spara dom horisontella reglarna och spika 28x70 med cc600 och sedan divoroll prima och så läkt och bärläkt. Eller ska allt bort och divoroll prima direkt på takstolarna ? Och så läkt och bärläkt med 45x70? Har takkupor och vill försöka få samma nivå på ytter taket som nu
  stefan
 • Hej!

  Okej jag förstår nivå problemet.
  Jag är tveksam att denna lösning skulle motsvara råspont för att kunna läkta på 600 cc. Om du sedan ska montera någon ev. taksäkerhet så kommer det inte att fungera.
  Håkan Tekniker
 • Okey så då är det att börja om med 45x70 på takstolarna och köra med den dimensionen på allt?. Eller ska man spika råspont i stället på takstolarna och läkta som vanligt?. Men jag har spån ända ut till pärten vet inte om råspont är så bra då? På grannhuset där var det en firma som la  råspont direkt på dom gamla reglerna som pärten låg på och la råsponten fallriktningen och sedan på med vanlig läkt vet inte om det var så bra? Hur skulle du göra då?
  stefan
 • Hur tycker du jag ska göra då? Sätta råspont kanske inte är så bra när man har spån ända mot yttre taket  eller ska jag ta bort allt och regla upp från takstolar med frihängande duk?
  stefan
 • Hej Stefan!

  Om du ska behålla de tvärgående brädorna så ströläkta 28*70 vid takstolarna, Divoroll frihängande duk, ströläkt 25*45 och sedan 45*70 bärläkt.
  Håkan Tekniker

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.