Zanda pannor!

Hej jag har köpt ett parhus som är byggt 1974. Takpannorna är zanda nored b 73.Mitt och grannens hus delar tak. Vi har likadana takpannor. Jag funderar på att byta tak. Vilka pannor kan jag lägga på taket efter renoveringen som kommer passa ihop med grannens tak? Jag hittar inte zanda nored b 73 någonstans.

tacksam för svar!
Sherdil Selo

Kommentarer

 • Hej,
  Dagens Zandapanna fick sin form 1979. Dina pannor har lite annan kupning. Jag skulle dock av andra skäl avråda från att byta pannor bara på ett av taken. Det är en risk att ha en skarv mellan nytt och gammalt (vems är felet om det blir ett läckage i denna skarv?) och utmanande om man skall försöka lägga ihop även identiska pannor med varandra efter att renoverat underkonstruktionen på ena halvan. Om man gör detta bör man tydligt avgränsa ert och grannens tak.
  Johan Seniortekniker
 • Hej och tack för ditt svar

  vilken panna är närmast mina takpannor i dagsläget? Eftersom grannen vill inte byta sina. Och jag behöver göra det, eftersom de läcker från taket. Malmöstad vill att jag ska ansöka om bygglov eftersom att jag inte kommer byta till likadana pannor, för de tillverkas inte längre.
  Jag kan skippa bygglovansökan om jag hittar likadana pannor med samma kulör. Hade ni kunnat hjälpa mig med den infon.
  Sherdil Selo
 • Gissar att dina pannor har en granulerad yta och då är Zanda Arktis närmast.
  Johan Seniortekniker
 • Hej!Jag lyckades få tag på denna pannan idag. Det är just denna jag har. Med vilken panna kan jag komplettera taket med idag.
  Sherdil Selo
 • Hej

  Det är Zanda Arktis som är motsvarande.
  Tobias Seniortekniker

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.